Hazır | Konular | Kitaplar

Lise Kayıtlarında Müdür Yardımcısı Çilesine Son

Lise Kayıtlarında Müdür Yardımcısı Çilesine Son



Milli Eğitim,sonunda Müdür Yardımcısı kapılarındaki kayıt çilesine son verdi.



Klasik Liseler ile Meslek liselerine kayıtlar kolaylaştı.


İşlem internet üzerinden yapılabilecek.

MEB, yeni öğretim yılında sınavsız öğrenci alan liselerin birinci sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının, e-Kayıt sistemi ile yapılacağını açıkladı. Kayıtlar 13-31 Ağustos arasında yapılacak


MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, “Sınavsız Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Elektronik Ortamda Öğrenci Kaydı” Genelgesi’ni yayımladı.


2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9’uncu sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının, e-Kayıt sistemiyle elektronik ortamda yapılacağı bildirilen Genelgede, “Bu uygulama ile ortaöğretim kurumlarında okul kayıt bölgesinin ve öğrenci kontenjan tespitlerinin daha sağlıklı yapılması, veli ve öğrencilerin kendi ikamet bölgelerindeki okulları sahiplenmesi, ulaşım sebebiyle zaman ve mali yönden oluşacak kayıplarda tasarruf sağlanması, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere daha çok zaman ayırmalarına imkan sağlayarak eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır” denildi.



Kayıt parası alınmayacak

İlköğretimden mezun olan öğrencilerin örgün ortaöğretime kaydedilmeleri için öğrenci ve velilerden kayıt sırasında kayıt parası veya bağış adı altında para ve gereksiz belge istenilmeyeceği vurgulanan Genelgede, şu ifadeler yer aldı:

Okullar, komisyonca belirlenen kontenjanlarını ‘http://e-okul.meb.gov.tr’ internet adresinden programa kaydedeceklerdir.


*Aday kayıtları genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.


*Aday kayıtları tamamlandıktan sonra okul idareleri ve Öğrenci Yerleştirme Komisyonları’nca gerekli kontroller yapılarak, kayıt listeleri komisyonlarca onaylanacak ve en geç 7 Eylül tarihinde ‘www.meb.gov.tr’ internet adresinden ilan edilecektir.


*İlan edilen listelere göre kesin kayıt işlemleri için gerekli evrak, ilgili okul müdürlüklerince 7-14 Eylül tarihleri arasında kabul edilerek, kesin kayıt işlemleri tamamlanacaktır.”