Hazır | Konular | Kitaplar

Öğretmenliği Tercih Edeceklere Stratejik Öneriler

Öğretmenliği tercih edecek gençlere stratejik öneriler.

İdealist öğretmenlik Türkiye gerçeğinin dışında bir durum.


O yüzden herkes, devlet kadrosunda öğretmen olmayı bir kurtuluş olarak görüyor.

Bu şansı elde edebilmek içinse, yoğun bir KPSS rekabeti bekliyor tüm adayları.

İşte bunun çözümü de, Milli Eğitimin gelecek yıllarda hangi branşlarda ne kadar açığı olduğunu bilmekten geçiyor.

Buyrun size işte o bilgiler:


Milli Eğitim Bakanı , gelecek 10 yıl içinde en çok “Rehber, İlköğretim Matematik, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, Türkçe ve Beden Eğitimi Öğretmenliği” ne ihtiyaç olacağını söyledi

Milli Eğitim Bakanı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gelecek 10 yıl içinde en çok öğretmene ihtiyaç duyacak branşları belirlediğini açıkladı.

ilk sıralarda “Rehber Öğretmen, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Beden Eğitimi Öğretmenliği” gibi branşların yer alacağını bildirdi.


Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, LYS'de başarılı olan öğrencileri kutlayarak, öğretmen olmak isteyen üniversite adaylarına, Bakanlığın en çok ihtiyaç duyduğu branşları dikkate alarak tercih yapmalarını önerdi.




BELİRLEMELER YAPILDI

Öğrencilerden, tercih sürecinde boş ve ihtiyaç yoğunluğunun olduğu alanlardan en uygun yükseköğretim programlarını tercih etmelerini isteyen Dinçer, “Bakanlığımızın, öğretmenlik meslek seçimi ve mezuniyet sonrası istihdam konusunda kalıcı ve sistematik bir çözüm bulmak amacıyla yürüttüğü ‘Öğretmen İstihdam Projeksiyonları, Stratejileri ve Sistemlerinin Geliştirilmesi Projesi (MEB-IKOP)’ çalışmasının ilk aşaması tamamladı.


Dinçer, MEB’in bu proje kapsamında 2023 yılını hedef alarak, projeksiyonlarla öğretmen ihtiyacının hangi alanlarda yoğunlaşacağına ilişkin ilk belirlemeleri yaptığını dile getirdi



"en çok hangi branştan öğretmen alınacak?, hangi branşı seçmeliyim?, öğretmenlikte hangi dal revaçta?"