Hazır | Konular | Kitaplar

TEOG Puanında Kanaat mi Etkili Olmalı?, Sınav Performansı mı?

TEOG pUANINDA Kanaat mi Etkili Olmalı?, Sınav Performansı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı yeni TEOG Sistemi tartışılıyor.

Özellikle de TEOG Ortalaması hesaplanırken etkili olacak olan yüzdelik orandaki öğretmen kanaati veya davranış notu.

Bu not tüm öğrencilere gerçekten tam hakettiği oranda mı yansıyacak?

Bu kadar yüksek oranda öğretmen insiyatifine bırakılan not, "objektif olmayabilir ve her öğrenci için eşit katkı sağlamayabilir" görüşü uzmanlarca dile getiriliyor.

Nüfuzlu kimselerin çocuklarına kullanılacak kanaat notunun düşük olması, (her ne kadar gerçek te hak edilmese de) hayal bile edilemez fikri kuvvetli bir dille seslendiriliyor.

Ayrıca öğretmenlerin, çeşitli hediye ve maddi desteklere boğulması da bu sistemin getireceği olumsuzluklardan biri olacaktır.

Siyasiler, Vali, Kaymakam, Milli Eğitim ve Tüm Kamu Kurumlarının Müdürleri, Okul Müdürleri, Askeri Erkanın Yetkilileri, Zengin işadamları, Okul Aile Birliği Yetkilileri, Ünlüler, Öğretmenler ve buna benzer tüm etkili ve yetkili kişilerin çocuklarının davranış ve kanaat notunun tam puan olması ülkemiz şartlarında kaçınılmaz bir gerçek olacaktır.

Halbuki, bu tür elitlerin çocuklarının (öğretmenini hizmetçisi zannetmek gibi) davranış bozuklukları sıklıkla rastlanılan bir durum.

Ancak, ne olursa olsun, böylesine kimselerin çocuklarına hakettiği not yerine, ebeveyninin konumuna endeksli notlar verilirken, halktan kimselerin çocuklarına ise, yerine göre düşük not verildiği herkesin malumu.

Tüm bunlar da yeni sistemde TEOG'un eskilere oranla çok daha kötü bir seçme sistemi olduğunu ortaya koyuyor.

Bu konuda Türkiye'deki tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin görüşlerini ortaya çıkarmak amacı ile sitemizin başlattığı SBS Sistemi sorgulama anketi de tüm hızıyla sürüyor.

İşte o ankette oy kullanmak isteyenler sitemizin anasayfasına tıklayabilirler yada, şu linke tıklayabilirler: www.hazircevap.net/node/904

1 yorum

ne bu saçmalık yaa

milli eğitim iyice saçmaladı artık

yok deve yani,

öğretmen bana gıcık olacak hayatımla oynayacak

bu sistem hemn kalkmalı

ankete katılanlarda olumsuz oy kullansın arkadaşlar

18.08.2013 - mehmet altun