Hazır | Konular | Kitaplar

TEOG Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2015 TEOG Sınavı Ne Zaman?

2014 yılında ilk kez uygulanan TEOG Sınavı, 2015 yılında da uygulanmaya devam edecek.


TEOG sınav tarihleri 2014 2015 belli oldu.Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip imzasıyla illere gönderilen yazıda TEOG kapsamında ilk dönem sınavlarının kasım ayının, ikinci dönem sınavının ise nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi.

Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, bir dönemde iki sınav yapılanların ilk, üç sınav yapılanların ise ikinci yazılılarının ortak uygulanacağı bildirildi.

Merkezi sınavlarda kapsam birlikteliğinin sağlanması amacıyla, öğretmenlerin yıllık ders planı uygulamalarında, hazırlanan ders çizelgelerini dikkate almaları istendi.

2014-2015 eğitim öğretim yılında birinci dönem merkezi yazılıların 2014 Kasım ayının son, ikinci dönem sınavlarının ise 2015 Nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi.

Kesin sınav tarihlerinin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı duyuruldu.

2015 TEOG Nasıl Olacak?

Birinci dönem sınavlarda çıkacak soruların eğitim öğretim yılı başından, sınav tarihine kadar yapılan ders konularını, ikinci dönem sınavlarının ise eğitim öğretim yılı başından itibaren sınav tarihine kadar yapılın ders konularını içereceği açıklandı.

-Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi öğrenci, öğretmen ve okul arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, öğrenci başarısını geniş bir zaman dilimine yayarak ölçmek, eğitim sürecinde öğretmenlerin ve okulun rolünü daha etkin kılmak, sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak gibi gerekçelerle 2013-2014 eğitim öğretim yılının başında güncellendi.

Sistemin güncellenmesiyle gerçekleştirilen Merkezi Ortak Sınavların ardından birçok öğrenci, öğretmen, veli ve idareci ile görüşmeler yapıldı ve anket uygulandı.

Eğitimin tüm paydaşlarıyla yapılan bu görüşmeler ve anketlerde elde edilen sonuçlara göre Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin benimsendiği ve sistemin devam ettirilmesi yönünde eğilimin olduğu görüldü.

Eğitimin tüm paydaşları nezdinde kabul gören Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi üzerinde herhangi bir değişiklik yapılması düşünülmüyor.

Ancak eğitim, doğası gereği değişimi ve sürekli gelişimi içinde barındırıyor.

Günümüz dünyasında eğitim paradigmalarındaki değişimler dikkate alınarak ilerleyen dönemlerde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminde sistemin uygulanışı ve pratiği ile ilgili güncellemeler yapılabilir.

2015 TEOG Sınav Değerlendirmesi Nasıl Olacak?

Önümüzdeki yıl 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde 7’nci sınıflar bu sisteme dahil olacak mı?

-Şu anda 7’nci sınıfların yıl sonu başarı puanı TEOG sistemine zaten dâhil.2015 TEOG'un 7’nci sınıfta yapılıp yapılmayacağı ise Bakanlığın 7’nci sınıflarda TEOG Sınavı yapma yönünde şuan için vermiş olduğu bir kararı bulunmuyor.

2015'te Hangi sınıflarda TEOG sınavlarına girecek?

-TEOG sınavı sadece 8’inci sınıfta yapılacak. 6 ve 7’nci sınıflarda TEOG Sınavının yapılmasına dair Bakanlığın vermiş olduğu bir karar henüz mevcut değil.

2015 TEOG Lise Puanları Nasıl Olacak?

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi öncesinde uygulanan SBS sisteminde, yerleştirme işlemleri taban puan esasına göre yapıldığı için 201 puanın altında kalan öğrenciler, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmiyordu.

Yeni Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nde ise öğrencilerin halihazırda okullarda girdikleri yazılılardan biri merkezi ve daha denetimli gerçekleştirildiği için 6, 7 ve 8. sınıf başarıları ile oluşan Yerleştirmeye Esas Puan marifetiyle sıralamaya dayalı yerleştirme yapılacak. Böylece 201 taban puan uygulamasının mevcudiyeti ortadan kalkacak.Peki 2015 TEOG Lise Puanları Nasıl Olacak?

Bu sene TEOG Lise Puanlarının hesaplanmasında bu şekilde bir yenilik getiren MEB'in daha bir çok yeniliğe imza atacağı düşünülüyor.