Hazır | Konular | Kitaplar

ASDEP Eleman Alımları, Bakanlık Bünyesinde Değil

ASDEP KADROSUNA ELEMAN ALIMLARI UZUN SÜREBİLİR


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulmakta olan ASDEP Projesini hayata geçirecek olan elemanların alımı, görevlendirilmesi ve iş paylaşımları, SYDV tarafından yapılacak.

Bu durumda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ASDEP Projesi için gerekli kadro alımlarını SYDV'ye (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) devretmiş durumda.

Bilindiği üzere SYDV kendi bünyesine aldığı 3500 elemanını ASDEP Programına kaydırmış ve ilk uygulamalarını bazı ilçelerde başlatmış bulunuyor.

ASDEP Kapsamında eleman alımının bakanlık bünyesinde olmaması sebebiyle, ASDEP Programı çerçevesinde istihdam bekleyen birçok gencin dikkati Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönelmiş durumda.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) nın ise, kısa bir süre içinde alım yapmayıp, saha uygulamaları sırasında tespit edeceği ihtiyaca göre istihdam sağlaması bekleniyor.

Bu durumda ASDEP Kapsamında beklenildiği gibi, kısa zamanda toplu bir alımın gerçekleşmeyeceği tahmin ediliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, konuya 2013 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nda da şu şekilde değinmekte:

Sosyal yardım ve hizmet alanında ihtiyaca en uygun desteğin sunulacağı “Aile Sosyal Destek Programı” (ASDEP) çerçevesinde aile odaklı bir sistem kurulması yönünde yapılan çalışmalar neticesinde ASDEP‟in Sosyal Hizmet Merkezleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının işbirliği içinde hayata geçmesi için çalışmalar yapılmıştır.

Sosyal sorunların tespiti aşamasında, veri ve bilgi toplama faaliyeti olarak tanımlanan alan taraması faaliyetinin mevcut veri tabanlarından faydalanarak yapılmasının esas olması kararlaştırılmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

2013 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

Bu doğrultuda entegre veri tabanları ve birbirleriyle konuşan sistemler için çalışmalarda, Bakanlık Bilgi işlem Dairesi Başkanlığının Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşmeleri neticesinde önemli mesafe kat edilmiştir.

ASDEP için alanda çalışan meslek elemanlarının katkısıyla iş akış çalışmaları gerçekleştirilmiş, bu çalışmaların, Bütünleşik Sosyal Yardım veri tabanı aracılığıyla elektronik ortamda yürütülebilmesi için TÜBİTAK ile çalışmalar başlatılmıştır.

ASDEP Eleman Alımları, Bakanlık Bünyesinde Değil yorumları

  • Image Description
    Ziyaretci
    23.08.2013

    Aöf Felsefe mezunuyum. 2,72 not ortalamam.Aİle danışmanlığı sertifika proğramına katılmak istiyorum.Fakat felsefe mezunlarını bu proğrama dahil etmemişler.Sosyoloji bölümü ile Felsefe bölümünün çok ortak dersleri var.Böyle olması beni üzdü.Sosyoloji bir konunun ana nedenini sorgularken "Neden"diye sorgular.Felsefe konunun ana nedenini sorgularken. "Niçin"diye sorgular ve konunun çekirdeğine iner ve daha derinleşmesine iner.Birçok konuda içinden çıkamadığımız sorunlar var.Sade Aİle sorunları değil.Yaşarken birçok sorunla ,çıkmazla karşılaşıyor uz.Felsefede bu konularda yol göstericidir ve haritadır.Sanırım aile ve sosyal bakanlığının bu konuları gözden kaçırmış olduğunu düşünüyorum.Bu yeniden düşünülmesi ve felsefe mezunlarınında bu fırsattan yararlanmasını niyet ediyorum.Bu düşüncelerimi ilgililerin değerlendirmesi dileği ile............

Konular