Hazır | Konular | Kitaplar

Akıllı Telefonda Rekabet Çok Kızıştı

Akıllı Telefonda Rekabet Çok Kızıştı






Akıllı telefon teknolojisi, rekabette çılgın bir seviyeye doğru gidiyor.

Birçok dünya devi olan marka rekabetten kopmuş durumda...

Koreli Samsung, dikkat çekmeye başladı bu teknoloji pazarında...


Dokunmatik ekran tutkusu Apple iPhone ile başladı, büyük ekran trendiyle de devam ediyor.

Sosyal ağlar ve paylaşma tutkusunun bu sonuçta etkisi büyük.

Apple, tek el ergonomisine olan inancını kaybetmese de Android ve Windows platformundaki pek çok marka 4 inç'ten küçük ekranlı telefonları artık "mini" segmentine koymuş bile.

Bilgisayarlardaki çok çekirdekli işlemci mimarisine sahip telefonlar, yetenekleri arttıkça avuç içinden taşmaya başladı.

ATEŞİ GALAXY YAKTI
Apple başparmakla telefonun her yerine hükmedebilmek için tek el ergonomisinin şart olduğunu söylese de tüketici tercihleri her geçen gün büyük ekrana doğru kayıyor. Android platformunun en çok satan markası Samsung ise Galaxy serisinde büyük ekrana yaptığı yatırımın karşılığını alıyor. Öyle ki Galaxy S4'ün boyutu 5 inç'e kadar ulaştı. Kalemle kullanılan Galaxy Note serisiyle de bu boyutun üstüne daha önce çıkmıştı. Sony'nin Xperia Z modeli ve Huawei de bu akımı takip edenlerden. Apple, rakiplerine yanıt verme ihtiyacını şimdilik hissetmiyor.
Büyük ekranın iki düşmanı var

PİL ÖMRÜ
Büyük ekran akımı en çok pil teknolojisini zorladı. Telefonların yetenekleri arttıkça pil ömrü azalıyor. Full HD ekran kalitesine sahip Galaxy S4'ün en önemli özelliği pil ömrünün uzun olması. Pil ömrü konusunda 1 günü garanti eden akıllı telefon yok gibi. Kullanıcılara "Şarjı almadan dışarı çıkabilirsin" vaadinde bulunmak ise neredeyse imkânsız.

KULLANIM KOLAYLIĞI
Ekranını 4'inç'in üzerine çıkarmamakta direnen Apple, gerekçesini kullanım kolaylığına bağlıyor. Marka iPhone sahiplerinin bu yolla daha çok internet kullandığını belirtiyor. Ekran büyüdükçe mobil cihazı yürürken ya da bir elimiz doluyken kullanmak zorlaşıyor. Ancak Samsung gibi markalar göz ve sesle komut özelliği geliştirerek bu soruna çözüm bulmuşlar.