Hazır | Konular | Kitaplar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Güzel Performans

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Fatma Şahin döneminde sosyal yardımlarda yükselişe geçti.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bütçesi, 2 Yılda 17 Kat Arttı.

Bugün Bakanlık Bütçesi, 2013 yılı olarak 20 milyar TL'ye ulaşmış durumda.

Bakan Şahin: Sosyal devlet anlayışının temsilcisiyiz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "İki yıl önce bakanlığımız yeniden yapılandığı zaman 1,2 milyar TL olan bütçemiz, 20 milyar TL'ye ulaştı. Büyük bir çalışma içerisindeyiz" dedi.

İki yıl önce bakanlık olarak büyük bir emanet ve sorumluluk aldıklarını belirten Şahin, “Veren el, alan elden üstündür, anlayışından geliyoruz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, anlayışından geliyoruz. Sosyal devlet anlayışının temsilcisiyiz. Nerede bir mağdur, nerede bir mazlum varsa, devletin şefkat eli olmaya ve onun onurluca yaşam mücadelesinde yanında olmaya çalışıyoruz. Huzur ve barış da burada yatıyor " dedi.

Sosyal yardım sistemini, sosyal hizmet anlayışını yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Şahin, "İki yıl önce bakanlığımız yeniden yapılandığı zaman 1,2 milyar TL olan bütçemiz, 20 milyar TL'ye ulaştı. Bu rakamları doğru kullanmaya çalışıyoruz. Bu alan büyük bir alan. Büyük bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu.

Şahin, çok insani ve vicdani bir alanda olduklarını, eğitime büyük önem vererek, cehaletle savaşmaya devam edeceklerini söyledi.

"Biz büyük bir milletiz. Büyük millet demek ortak geçmiş demek. İşte bugün hep beraber ortak geleceğe gidiyoruz" diyen Şahin, gelecek nesillerin kendilerini hayırla yad edeceklerini dile getirdi.

Hoşgörüyü, tahammülü büyük bir zenginlik olarak gördüklerini vurgulayan Şahin, “Atalarımız bunu başarmışlar. Hangi dilden hangi inançtan gelirse gelsin komşuluk yapmışlar.

Eğer atalarımız bu tahammülü göstermeselerdi, bugün çözüm sürecini yakalamış, güveni ve istikrarı sağlamış, huzuru ve barışı sağlamış, organize sanayisinde yüz binlerce insana ekmek veren bir şehir olabilir miydik? İşte nereden geldik nereye gidiyoruz. Bunu asla unutmamamız gerekir " ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Her ülkeye göre değişen adalet kavramı, her ülkenin çıkarlarına göre değişen demokrasi kavramı, her ülkenin kendi bakışına göre yapılan ikircikli açıklamalar, çifte standartlar, dünyadaki huzuru ve barışı bozuyor" dedi.