Hazır | Konular | Kitaplar

ASDEP Projesinde En Başarılı Olabilecek Bölüm Tartışılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın pilot uygulamalarını yaparak başarı sağladığı ASDEP Projesi, hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

Maliye Bakanlığı'nın geçen yıl memur kadrosu vermediği proje, bu yıl Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun desteğiyle Bakanlar Kurulu'nun onayına sunuluyor.

Tabi bu arada proje için bakanlık, SYDV çalışanlarının bir bölümünü görevlendirmeyi planlarken, kalan kısım için de açıktan memur ataması yapmaya hazırlanıyor.

Ancak, en önemli sıkıntı ise, bu noktada başlıyor.

Çünkü, proje kapsamında memuriyete atanmak isteyen çok sayıda farklı daldan lisans mezunu, kendi bölümlerinden alım yapılması gerektiğinde ısrarlı.

Bu durum da, hangi bölümün bu projede daha başarılı olabileceğini, sorgulama ihtiyacı doğuruyor.

Yapılan anketlerle bu soru cevaplanmaya çalışılırken, geniş kesimlerin de kanaatlerinin anketlere yansıması ümit ediliyor.


7 yorum

ASDEP Aslında Bir Nevi İş Koçluğudur Yani İMD'dir.

ASDEP Projesinin amacı modern ve çağdaş yönetim anlayışıyla sorunlar oluşmadan koruyucu önleyici tedbirleri çoğaltarak toplumsal sorunlar ile en başta mücadele edecek yöntemleri oluşturmak odaklı bir sitem olarak görünüyor.

Bu sistemde sosyal yardım ve sosyal hizmetin tek çatı altında birleştirmemiz gerekiyor. Yine baktığımızda muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza tek başına sosyal yardım yaptığınızda onları yoksulluktan ve sıkıntılardan çıkaramadığımız gibi tembelliğe ve miskinliğe alıştırıyoruz.

İçlerindeki yaşamsal ve bireysel becerileri ortaya çıkaramıyor ve onları iş hayatına entegre edemiyoruz. Şuan da Türkiye’mizde 2 milyon insanımız sosyal ve ekonomik destekten faydalandığını biliyoruz. Ve biliyoruz ki bu insanların bir çoğu aktif İşgücü Piyasasına katılmaya sağlık ve beden noktasında hazır durumdalar.

İşte bu durumlar göz önüne alındığında bu insanların aktif hayata kazandırılması noktasında ekonomik desteğin tek başına yetmediğini görüyoruz. Bunun yanında psikolojik destek, psikososyal destek, ekonomik destek paralel gitmelidir. Bu birlikteliği sağlayacak olanda Mesleki Yeterliliğe sahip İş ve Meslek Danışmanlarıdır.

AYRICA İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞININ AMACI : Bireylerin kendilerini ve iş dünyasını tanımalarını sağlayarak; iş yaşamının değişik evrelerinde bireylerin karşı karşıya kaldıkları iş ve meslek seçimi, iş ve meslekte ilerleme, iş ve meslek değiştirme, iş ve meslekte tatmin olma ve kendilerini geliştirme gibi konularda bireysel ve grup olarak yardımcı olmak ve profesyonel destek vermektir.

01.08.2013 - Ziyaretci

ASDEP PİLOT BÖLGE ÇALIŞANLARI

asdep projesinde ilk istihdam hakkı pilot bölge çalışanlarının olmalıdır çünkü Türkiye'de bu işi bilen yalnızca pilot bölge çalışanlarıdır.Pilot bölge çalışanlarının tecrübelerinin gözardı edilmesi çok yanlış bir adım olur zira şu durumda işin ehli bizleriz öncelik tabiki de ASDEP KARABÜK KIRIKKALE PİLOT BÖLGE ÇALIŞANLARININ

02.08.2013 - Ziyaretci

ASDEP projesinde İş ve Meslek Danışmanları yer almalı

Tüm mevzuatlara hakim, kişi psikolojisinden anlayan,tam donanımlı biz İMD adayları ASDEP projesinde yer almak istiyoruz.ASDEP projesinde öncelikli konu mesleki istihdam olduğu öngörülüyor...öyleyse istihdam uzmanları iş ve meslek danışmanlarıdır.Biz bu konuda uzmanız..Lütfen bizi görmezden gelmeyin .5 bin İMDli bu işi istiyor,bizim hakkımız bu kadrolar.ASDEP projesinde bizler olalım.Tam donanımlı ve yaratıcı fikir uzmanı iş ve meslek danışmanları şuan bile İşkur'un zirve yapmasında ve gözde bir kurum olmasında en etkili unsur olmuştur. ASDEP için de biçilmiş kaftan olan İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI bakanlığın hedeflediği noktalara gelmesini sağlayabilecek bir meslek grubudur.

07.08.2013 - Ziyaretci

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ

ülkemizde aile ilgili ender bölümlerden biri olan AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ASDEP için uygun bölümlerden biridir. aileyi ve bireyi merkezine alarak kapsamlı bir eğitimden geçen ATB liler hep göz ardı edilmekte ve haksızlığa maruz kalmaktadır. bizler aldığımız eğitimler kapsamında görev alıp insanlara ve ülkemize faydalı işlerde bulunmak istiyoruz. ASDEP biraz da gönül işidir aslında bizlerde buna talibiz.. saygılar

07.08.2013 - Ziyaretci

Işletme, psikoloji, iktisat, sosyoloji.

Farklı bölüm mezunları ve hepsi işsiz, bu yüzden mutlaka hiç kimse nesnel bi yorum yapamıyor. Bence proje kesinlikle sosyoloji psikoloji ve iibf nin ekonomi ağırlıklı bölümleri olan işletme iktisattan oluşmalı, böyle bi tercih hem farklı kesimler açısından tatminkar olacak hemde projeye belirli alanlarda bir aylık iki aylık değil dört yıl beş yıl eğitim görmüş ve gönül vererek konuya sadece bir iş bir para kazanma kapısı değil, mesleğini icra etme sevgisi ile bakan insanlar ön plana çıkacaktır. Bu şekilde insanları hem sosyal hem hukuki hemde ekonomik faaliyetler açısından bilinçlendirebilir, birçok sebeple artan aile dağılmalarının önüne geçilir toplumsal yapımız korunabilir. Aksi taktirde bikaç aylık sertifikalarla iş bulma çabası ile koşan insanların ayın 15 ini beklemeleriyle karşılaşmaktan öteye gidilemez..

08.08.2013 - Ziyaretci

Iş ve meslek danışmanı profesyonel işsizler:)

Bence bu kadar abartmana gerek yok:) iş ve meslek danışmanlığı ekonomi vs bu kadar iyi isen neden işsizsin kardeş?:) mevzu belli diplomalara göre alacaklar ışte, herkezın okuduğu bölüm ortada, ki zaten aldığınız sertifika bi kaç aylık burda bu işler için okumuş hemde dört beş yıl okumuş insanlar var.. Işsiz olmanın psikolojisi ne dersen haklısın aslında ama, önce vicdan sonra cüzdan ;)

08.08.2013 - Ziyaretci

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

SAYIN BAKANLIĞIMIZ BU İŞİ YAPACAK BU İŞ İÇİN EĞİTİMLİ OLMASI AÇISINDAN ATB OLMASI GEREKLİDİR.

13.08.2013 - Ziyaretci