Hazır | Konular | Kitaplar

Üstün Zekalı Çocukları Eğitim Metodları

Üstün Zekalı Çocukları Eğitim Metodları


Çok farklıdır, üstün zekaya sahip çocuklar...

Onlara davranış yöntemleri ve onları yetiştirme taktikleri de sıradan olmaz, olamaz...


Peki, o zaman;


Üstün Zekalı Çocuklar Nasıl Eğitilir

Haberlerde, programlarda ve güncel hayatta sıkça duyduğumuz üstün zekalı çocuklar, devrin gelişmesinde önemli rol oynayacak kişiler olacaktır.


Günümüzde birçok aile üstün zekalı çocukların nasıl bir zekaya sahip olduğunu ve bu zekasını nasıl ilerlettiğini merak etmektedir.


Üstün zekalı çocukların nasıl bir eğitim aldığı ve nasıl yetiştirildiği sorusu büyük bir kitle tarafından çok merak konusu olmuştur


Üstün zekalı çocuklar çeşitli sınavlar ve IQ testinden geçirildikten sonra kapasitesi uygun ise normal öğrencilere verilen eğitime göre çok farklı bir eğitim görmektedir.


Üstün zekalı çocuklar, gelecekte önemli noktalarda bulunacağından küçük yaştan itibaren normal yaşının çok üstündeki seviyelerde eğitim görmektedirler.


Üstün zekalı çocukların aldığı eğitim ise şu şekildedir;

1) Projeye dayalı eğitim vardır. Üstün zekalı çocuklar belirli gruplar halinde yeni projeler üretmeye teşvik edilip, alanında uzman öğretmenler tarafından ders görmektedir.

2) Sınava veya test ağırlık bir sistem değil, daha çok öğrenmeye ve geliştirmeye dayalı bir sistem vardır.

Normalde öğrencilere bir formül direk verilirken, üstün zekalı öğrencilerin bu formülleri kendilerinin oluşturması istenir.



3) Üstün zekalı öğrencilerinin kapasiteleri tezleri çürütebilecek seviyededir.

Bu yüzden de boş vakitlerde veya çeşitli zamanlarda farklı teoremler üzerinden çalıştırılmaktadır.



4) Üstün zekalı öğrencilerin bilgi paylaşımı ve konulara aydınlık getirebilmeleri için beyin fırtınası tekniği de aldıkları eğitimin en önemli parçasını oluşturmaktadır.

Yorumlama ve öğrenme bu öğrenciler için büyük önem taşımaktadır.